Guillem Carrera, Tarragona (1979), arquitecte, estudia a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya, on es llicencia el 2004 amb un projecte d’un Centre d’Oci a Hellinikon, Atenes, Grècia.

 

Durant els seus estudis participa en tallers internacionals a Itàlia i Espanya.

 

El 2005 obre un estudi a Tarragona.

 

Treballa en els camps de l’arquitectura, la planificació urbana, el disseny del paisatge, el disseny d’interiors, la restauració i la rehabilitació. 

 

La possibilitat de participar en dos aspectes molt importants de la societat com són l'arquitectura i l'urbanisme, i en extensió, la concepció d'edificis, espais o entorns habitables de manera respectuosa amb els indrets i el medi que els envolta, i els beneficis que aquests poden aportar a les persones, són la meva motivació com a arquitecte.

Del 2005 al 2009 col·labora amb la Demarcació de Tarragona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya en diverses activitats culturals relacionades amb l’arquitectura i el patrimoni.

El 2009 és seleccionada l’obra de reforma i rehabilitació de la Secció Agrícola i de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de La Canonja en la VI Bienal d’Arquitectura Alejandro de la Sota.

El 2011 és arquitecte convidat a la correcció final de projectes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

El 2012 és ponent en conferències a les seus de Tarragona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i del Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics.

El 2013 és ponent i arquitecte convidat al Taller Biopsies Urbanes, de l'Escola Politècnica Superior de la Salle - Universitat Ramon Llull. 

El 2016 és seleccionada com a obra destacada el Centre de dia i Casal de gent gran de Blancafort en la plataforma Architizer, de New York, EEUU. També és ponent en conferències a la Demarcació de Tarragona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i a la Biblioteca Pública de Tarragona.

El 2017 és premiada la Casa MB amb la distinció Best of Houzz Design 2017. També és ponent en conferència a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

El 2018 és ponent en una Fresh talk al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona.

El 2019 és premiada la Casa VN amb la distinció Best Project 2019 per Archilovers; és premiada la Casa VN en la segona edició del Smart Technology Forum, celebrat a Barcelona; és seleccionada com a obra destacada la Casa VN en la plataforma Architizer, de New York, EEUU; i és seleccionat el Centre de dia i Casal de gent gran de Blancafort en els premis Dezeen Awards 2019. També és ponent en el Curs de Paisatge organitzat per la Diputació de Tarragona i l'Observatori del Paisatge de Catalunya.

El 2020 és premiat el Centre de dia i Casal de gent gran de Blancafort, amb la distinció Honorable Mention en els premis Architecture Masterprize 2020; és premiada la Casa VN amb la distinció Best of Houzz Design 2020 i també reb el premi Best of Houzz Service 2020. 

Les seves realitzacions han estat publicades en revistes del sector, llibres d’arquitectura i plataformes web especialitzades.