Casa MB

Situat al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, l’habitatge descansa sobre un terreny amb pendent.

 

Es planteja un projecte de rehabilitació, reforma i ampliació integral per tal d’adequar un nou projecte global des d’una perspectiva contemporània que pogués complir amb els gustos i necessitats dels seus propietaris, ben allunyats dels que conformaven l’edifici original.

 

A cadascun dels espais li correspon una activitat. En el nivell inferior es desenvolupa el programa de dia i en el segon nivell, el de nit. Per la seva part, el front sud està destinat a la zona d’estar i l'habitació principal, mentre la cara nord acull espais secundaris com el garatge, el rebost, els banys de servei i les habitacions dels convidats.

 

Es cerca crear un habitatge lluminós, d’estil unitari i amb una decoració minimalista. La solució a la lluminositat l’ofereix el blanc predominant en tot l’habitatge, que potencia la sensació d’amplitud, junt amb generosos finestrals oberts a sud que en planta baixa relacionen la zona de la piscina amb la sala d’estar-menjador.

 

La solució per l’estil unitari de tot l’habitatge l’aporten, en tot moment, els materials. Un exemple n’és la pedra de Sant Vicenç del paviment exterior que recobreix la façana que dóna a la cara nord, que és alhora un paviment que penetra en l’interior, donant sensació de continuïtat.

es · en

Emplaçament

Plantes, alçats i seccions

 Axonometria conceptual

Imatges estat inicial

ubicació : Tarragona

promotor : Privat

arquitecte : Guillem Carrera

arquitecte tècnic : Josep Marsal, Carles Casas

estructura : Lluís Ibañez

col·laboradors : Albert Muñoz, Virginia Bosch 

constructor : Construcciones Andrés Cintas SLU

any projecte : 2005

any fi construcció : 2009

superfície : 360 m2

fotografia : Mauricio Fuertes

publicacions : Living Deco

premis i reconeixements : Best of Houzz Design 2017