Casa PD

La idea d'implantació de l'habitatge és una volumetria senzilla que s'integri en el paisatge com si aquest fos el seu lloc natural.

 

Es proposa un habitatge en el que els seus espais mirin al mar, a la vegetació de la parcel·la (conservant els elements vegetals més importants), al bosc en la part posterior... a la vegada que es creen unes terrasses naturals o arquitectòniques per facilitar al propietari l'ús i el gaudi de les vistes. L'habitatge articula la seva estructura amb un nucli vertical de comunicacions situat en la part posterior de l'habitatge, semisoterrat.

 

La planta soterrani conté el garatge, el traster, l'espai d'instal·lacions, l'espai pel personal domèstic, el pati per il·luminar de manera natural aquesta planta i una habitació polivalent. La planta semisoterrani/baixa conté el dormitori principal, un doble espai, dues habitacions, un bany i la terrassa superior. La planta primera conté l'estudi/gabinet i la terrassa de la coberta/mirador.

 

El tractament exterior alterna vegetació natural, jardineria, zones pavimentades, una piscina desbordant, i escales de transició entre els diferents nivells.

 

Es proposa un estudi precís del control lumínic, tant directe com indirecte, mitjançant obertures, porxos i voladissos que ofereixen protecció solar passiva. 

es · en

Plantes

Alçats i seccions

ubicació : Premià de Dalt

promotor : Privat

arquitecte : Guillem Carrera

col·laboradors : Daniel Marcelo

any projecte : 2013

superfície : 480 m2

infografia : Guillem Carrera

premis i reconeixements : 1er premi Concurs d'habitatge privat