Casa PD

The dwelling establishment idea is a simple volumetry which could be integrate in the landscape like it was his natural place.

 

Is planned a buildings where its spaces look to the sea, to the vegetation in plot, to the forest... At the same time that natural and architectural terraces are created to easy the use and the benefit of views. The building articulates its structure with a vertical communication nucleus, located in the back part, semi underground.

 

Basement plan contains garage, storage, systems room, staff rooms, patio and a multipurpose room. The main floor includes main bedroom, a double space, two bedrooms, a bathroom and the terrace. First floor contains the studio and the terrace on roof.

 

The outdoors treatment alternates natural vegetation, gardening, pavement areas, pool and several stairs between levels.

 

It is suggested to make a detailed light studio, direct as well as not direct, by openings, porches and corbels that offers a passive solar protection.

ca · es

Plans

Alzados y secciones

location : Premià de Dalt

promoter : Private

architect : Guillem Carrera

collaborators : Daniel Marcelo

project's year : 2013

surface : 480 m2

infographic : Guillem Carrera

awards and recognitions : 1er premi Concurs d'habitatge privat