Oficina agrícola i Secció de crèdit de la Cooperativa agrícola de La Canonja 

Situada entre els carrers Raval i Marina, l’edifici que allotja la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de La Canonja era una construcció dels anys seixanta del segle XX.

 

Es proposa assolir una imatge d'edifici representativa, que faci que l’usuari -generalment agricultor i cooperativista- s’identifiqui amb els espais projectats en l’edifici, sense perdre de vista la posició urbana i social que ocupa dins el teixit urbà del poble del que en forma part.

 

A les façanes, principal i secundària, es proposa un treball d’actualització del llenguatge arquitectònic. La façana posterior s’obre completament a l’exterior per captar la il·luminació natural que prové del carrer i permetre, quan sigui necessari, una ventilació natural creuada i un trànsit de persones que pugui travessar la planta de forma lliure. El resultat de l’actuació allibera la planta baixa dels elements que ho impedien i es proposa una oficina d’estil unitari, lluminosa, que potencia la sensació d’amplitud sense obviar cap dels elements necessaris per a que els treballadors puguin desenvolupar la seva feina amb normalitat.

 

L’asimetria domina l’espai principal: mentre el moble contenidor amaga tot el material alhora que dona calidesa a l’estança, el panell retroil·luminat evoca als usuaris alguns dels detalls que sovint es graven en la retina del pagès dins el marc de la seva professió.

es · en

Emplaçament

Alçats i seccions

ubicació : La Canonja

promotor : Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de La Canonja

arquitecte : Guillem Carrera

estructura : Francesc Gorgas

col·laboradors : Eva Crespo,  Meritxell Anglès, Xavier Foraste, Carme Ruiz

constructor : Construcciones Fernando Nava SL

any projecte : 2008

any fi construcció : 2010

superfície : 90 m2

fotografia : Guillem Carrera

premis i reconeixements : Obra seleccionada a la VI Biennal d’Arquitectura Alejandro de la Sota 2009