CASA MB

Situat al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, l’habitatge descansa sobre un terreny amb pendent.

 

Es planteja un projecte de rehabilitació, reforma i ampliació per tal d’adequar un nou projecte global des d’una perspectiva contemporània que pogués complir amb les gustos i necessitats dels seus propietaris, ben allunyats dels que conformaven l’edifici original.

 

A cadascún dels espais li correspon una activitat. En el nivell inferior es desenvolupa el programa de dia i en el segon nivell, el de nit. Per la seva part, el front sud està destinat a la zona d’estar i habitacions principals, mentres la cara nord acull espais secundaris com el garatge, el rebost, els banys de servei i les habitacions dels convidats.

 

Es volia un habitatge que fos lluminós, d’estil unitari i amb una decoració minimalista. La solució a la lluminositat l’ofereix el blanc predominant en tot l’habitatge, que potencia la sensació d’amplitud, junt amb generosos finestrals oberts a sur que en planta baixa relacionen la zona de la piscina amb la sala d’estar-menjador.

 

La solució per l’estil unitari de tot l’habitatge l’aporten, en tot moment, els materials. Un exemple n’és la pedra de Sant Vicenç del paviment exterior que recobreix la façana que dóna a la cara nord, que és alhora un paviment que penetra en l’interior, donant sensació de continuitat.

lloc : Tarragona

any : 2005/2009

autor del projecte : Guillem Carrera Rey

col·laboradors : Albert Muñoz Bosch, Lluís Ibañez Gassiot, Josep Marsal Sans, Carles Casas Segura, Virginia Bosch Martel

contractista : Construcciones Andrés Cintas, S.L.U.

fotografia : Mauricio Fuertes